Новини
 
 
МетаПента Софтуер ще участва на Investor Finance Forum 2017!!!
 
МетаПента Софтуер ще представи най-новите си разработки на Investor Finance Forum 2017. Форумът, който ще се проведе на 1 декември, ще бъде най-голямото събитие на инвестиционната общност в България и региона. Най-големите брокери, институционални форекс инвеститори, технологични компании, както и представители на банки, хедж фондове и борси се очаква да присъстват на това престижно събитие.
 

 
На семинарът "Глобалните пазари се променят: Време е за MetaTrader 5" представителите на компанията ще разговарят за най-новите разработки по многофункционалната търговска платформа MetaTrader 5. Представянето ще бъде от интерес за брокерите, които искат да предложат на своите клиенти най-добрата платформа за търговия. Специално внимание ще бъде отделено, както на клиентския терминал MetaTrader 5, който има редица предимства и улеснения за индивидуалните трейдъри, така и на Адинистратора, позволяващ на всеки брокер да създава каквито настройки пожелае. Презентацията ще бъде последвана от Q&A сесия с членове на екипа на МетаПента Софтуер.
 
Ако сте част от институционалните участници на финансовата общност у нас, Ви каним да посетите нашият щанд във фоайето на Интер Експо Център на ет. 1. Това е чудесна възможност да видите най-новите ни постижения и да научите всички подробности. Ще се радваме да се видим на събитието!
 
 • Investor Finance Forum 2017
 • 1 декември 2017 Интер Експо Център, София
   
   
   
  MetaQuotes Software Corp. получиха наградата за най-добра платформа за търговия FX на наградите Finance Magnates 2017 !!!
   
  Търговската платформа MetaTrader 4 получи наградата Best FX Trading Platform (Най-добра платформа за FX търговия) на Finance Magnates Awards 2017. Миналата година на London Summit 2016, платформата MetaTrader 5 бе обявена за Best Multi-Asset Trading Platform (Най-добра мулти асет платформа за търговия). Също така, MetaTrader бе победител в ключови категории на Financial Magnates Awards 2015, включително Best Platform (Най-добра платформа) и Best Mobile Product (Най-добър мобилен продукт). Продуктите на MetaQuotes Software са изборът на основните участници на финансовата индустрия в продължение на много години.
   

   
  Тази година на изложението в Лондон имаше успех и за интеграционните компании, които наскоро започнаха да предлагат решения за MetaTrader 5. Водещите доставчици на финансови технологии казват, че нарастващата популярност на новата платформа сред брокерите и търговците е увеличила развитието на нови продуктови линии за MetaTrader 5.
   
 • Tools for Brokers, които пуснаха портфолио от институционални решения за MetaTrader 5, получиха наградата Best Automated Performance Tool Best Automated Performance Too.
 • Известната британска компания за интеграция Gold-i, която наскоро пусна CryptoSwitch за MetaTrader 5, получи наградата Best Cryptocurrency Solution ProviderBest Cryptocurrency Solution Provider.
 • PrimeXM (гейтуей за интегриране на MetaTrader 5 към системата XCore пуснат през март 2017 г.)бе обявена за Best Connectivity Provider.)
 • CFH Clearing, която добави MetaTrader 5 към портфолиото си с търговски платформи по-рано тази година, стана Best Liquidity Provider. Best Liquidity Provider.
   
   
   
  MetaQuotes Software отвори новия си офис в България
   
  Открихме ново представителство в България. MetaPenta Software Ltd. ще предложи своите услуги на регионалните брокери. Основните задачи на нашия офис в София са повишаването на предлаганите услуги на качествено ново ниво, както и привличането на брокери и финансови организации от съседните балкански страни.

  "Решението за тази инвестиция се основаваше на личните наблюдения на компанията-майка, че българската икономика се развива активно", - казва Емре Песер, ръководител на MetaPenta Software. "В момента има няколко брокери, които използват MetaTrader 4 и MetaTrader 5 в България. Но също така виждам и много потенциални възможности за разширяване на пазарния дял на продуктите на MetaQuotes Software Corp. Това ще бъде нашата основна цел. Компанията ще действа като агент на MetaQuotes и като такъв трябва да прилага бизнес стратегията и задачите, зададени от компанията-майка".

  Емре Песер, MetaPenta Software Ltd....

  “Щастливи сме, че предлагаме толкова високотехнологичен продукт, като MetaTrader 5, тъй като непрекъснато се опитваме да дадем най-добрите условия за търговия на нашите клиенти“, - отбелязва Петър Кръстев, изпълнителен директор на БенчМарк Финанс. „Стартирахме платформата още през 2012 г. и до момента сме внедрили всички допълнителни приложения, като мобилните версии за iOS и Android например, а от няколко месеца сме първите в България, които предлагаме уеб-базираното приложение Web MetaTrader 5. Сред предимствата на платформата е и това, че позволява интегрирането на финансови инструменти от всякакъв клас.“
  "Нашите клиенти също предпочитат платформата MetaTrader 5", - добавя Павел Николов, управител на отдел "Международни финансови пазари" в EuroFinance. "Способността да търгувате с различни финансови инструменти на платформа винаги е предимство, поради което преходът от MetaTrader 4 към мултифункционалната платформа MetaTrader 5 е чудесна идея. След като новата платформа с опцията за хеджиране бе предложена на българския пазар последното предимство на MetaTrader 4 изчезна."