Новини
 
iFX Expo 2018: MetaTrader 5 бек офис привлече вниманието на брокерите
 

На 23-24 май 2018 г. MetaQuotes Software Corp. участва на изложението iFX EXPO International. Разговорите с брокерите разкриха, че новият ни бек офис продукт разпали допълнителен интерес сред всички иновации на MetaTrader 5.

Актуализираната система позволява оценка на ефективността при работа с трейдърите и навременни корекции в рекламните политики, както и осигуряване на нови възможности в усилията за повишаване лоялността на клиентите. Това наистина е усъвършенстван аналитичен инструмент с табло за управление и бизнес показатели, които са познати на Вашия маркетингов екип. На изложението често ни питаха: "Безплатно ли е?". Въпросът е разумен, тъй като тези решения обикновено се продават отделно от платформите за търговия. В случай, че сте пропуснали събитието, бек офис продуктът ще се появи в следващата версия на платформата и новите функции ще станат достъпни безплатно за всички съществуващи MetaTrader 5 брокери. Ако все още използвате MetaTrader 4, това е още една причина да обмислите преминаване към MetaTrader 5.


Нека припомним предоставените от новата система функции на брокерите:

• автоматизация при работата с лийдове, клиенти и контрагенти
• преобразуване от демо сметка към реална, депозиране и започване на търговия
• подобряване лоялността на търговците
• оценяване и коригиране ефективността на маркетинговите канали
• допълнителни механизми за проверка и разширени формуляри за регистриране на търговски анаунти
• управление на работния поток от клиентски данни
• подробни отчети за финансовите и реализираните резултати от конверсиите.

Останете в час с новостите около платформата MetaTrader 5 – актуализираният бек офис ще се появи при следващото обновяване!

Ако имате някакви въпроси относно бек офис продуктът ни, молим да ни изпратите имейл на bulgaria@metaquotes.net.

 
 
Край на продажбите на MetaTrader
 
Търговската платформа MetaTrader 4 бе пусната на пазара преди повече от 12 години. Нейната архитектура бе проектирана под ограниченията на това време, поради което вече не е възможно да се прилагат нови функции, отговарящи на днешните по-големи изисквания на бранша или брокерите и търговците.
 
Затова в началото на 2015 г. завършихме разработването на MetaTrader 4. Сега, три години по-късно, преустановяваме продажбите на този софтуер. Ние спряхме да продаваме лицензи за платформата MetaTrader 4 на нови клиенти, включително допълнителни сървъри на съществуващи клиенти. Брокерите на MetaTrader 4, обаче, ще могат да поръчват допълнителни терминали за White labels и ще получат изчерпателна техническа поддръжка. Освен това MetaQuotes ще продължи да пуска актуализации на защита и корекции на програмни грешки за тази платформа.
 
Допълнителни функции и подобрения ще бъдат прилагани само към MetaTrader 5. Платформата от ново поколение е базирана на модерна архитектура и напълно поддържа различните функции от по-старата версия (като хеджиране и репорти за позициите). MetaTrader 5 е високопроизводителна платформа, която поддържа операции на множество пазари, включително Forex, CFD, акции, фючърси, метали и криптовалути. Мащабната инфраструктура, състояща се от решения на трети страни вече е формирана около MetaTrader 5. Технологични компании, като such as Gold-i, oneZero, PrimeXM и Tools For Brokers адаптираха своите продукти за MetaTrader 5 и предлагат различни решения в помощ на брокерите, които мигрират към новата платформа.
 
Синтетичните символи и поддръжката на Anti-DDoS доставчиците бяха добавени наскоро към MetaTrader 5. По-важните актуализации, които предлагат фундаментално нови възможности за брокерите, ще бъдат достъпни скоро. Имайки предвид всичко това, решихме да спрем да предлагаме остарялата платформа, която не може да бъде развита по-нататък.
 
Интервю с Емре Песер в предаването "В развитие"
 
„Най-горещите активи през тази година определено са криптовалутите. Преди две години бинарните опции бяха едни от новите продукти на пазара, а тази година виждаме, че има много борси, които се основават и търгуват с криптовалути.“ Това коментира основателят на MetaPenta Software Емре Песер в предаването по Bloomberg TV Bulgaria „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.
 
Той посочи, че икономиката на САЩ, както и тази на ЕС, се представят много добре и в резултат на това финансовите инструменти поскъпват. „През последните 6 месеца виждаме, че активите поскъпват доста бързо. Но ако финансовите инструменти продължават да растат, може би дори 3 месеца по-късно през Новата година ще видим достигане на определен връх на цените“.
 
По думите му след това може да се очакват и спадове на пазара. „В днешно време инвеститорите трябва да бъдат по-внимателни, отколкото трябваше да бъдат преди година“. Според г-н Песер винаги има скрити рискове, особено за стратегиите. „Ако сравним ситуацията през последните две години с тази сега, в момента пазарите са по-стабилни“, обясни още той. „Може би новините, свързани с блокчейн технологията и криптовалутите ще се отразяват все повече на капиталовите пазари. Но като цяло не очаквам големи изненади в краткосрочен план.“
 
 
 
МетаПента Софтуер взе участие на шестият Investor Finance Forum
 
МетаПента Софтуер взе участие в това голямо събитие, докато представителите на компанията описаха и представиха всички нови разработки за платформата за търговия MetaTrader 5 и проведоха редица важни срещи с клиентите.
 

За шеста поредна година конференцията събра на едно място български и чуждестранни професионалисти от сферата на финансовите, капиталовите и валутните пазари.
 
Investor Finance Forum, който е най-популярният финансов форум в България, постави акцент върху важните глобални новини и тенденции, най-новите финансови инструменти и конкретни практични съвети в сферата на инвестициите и финансите.
 
Тази година видяхме много от нашите клиенти да промотират платформата MetaTrader 5. Също така успяхме да им представим и предложим нови решения за MetaTrader 5 заедно с някои от технологичните ни партньори.
 
Благодарим на всички търговци и брокери, които ни посетиха на събитието. Обратната връзка, която получихме на форума, ще ни помогне да развиваме по-нататък нашите платформи и услуги, отчитайки в същото време нуждите на клиентите в България и Европа.
 
 
МетаПента Софтуер ще участва на Investor Finance Forum 2017!!!
 
МетаПента Софтуер ще представи най-новите си разработки на Investor Finance Forum 2017. Форумът, който ще се проведе на 1 декември, ще бъде най-голямото събитие на инвестиционната общност в България и региона. Най-големите брокери, институционални форекс инвеститори, технологични компании, както и представители на банки, хедж фондове и борси се очаква да присъстват на това престижно събитие.
 

 
На семинарът "Глобалните пазари се променят: Време е за MetaTrader 5" представителите на компанията ще разговарят за най-новите разработки по многофункционалната търговска платформа MetaTrader 5. Представянето ще бъде от интерес за брокерите, които искат да предложат на своите клиенти най-добрата платформа за търговия. Специално внимание ще бъде отделено, както на клиентския терминал MetaTrader 5, който има редица предимства и улеснения за индивидуалните трейдъри, така и на Адинистратора, позволяващ на всеки брокер да създава каквито настройки пожелае. Презентацията ще бъде последвана от Q&A сесия с членове на екипа на МетаПента Софтуер.
 
Ако сте част от институционалните участници на финансовата общност у нас, Ви каним да посетите нашият щанд във фоайето на Интер Експо Център на ет. 1. Това е чудесна възможност да видите най-новите ни постижения и да научите всички подробности. Ще се радваме да се видим на събитието!
 
 • Investor Finance Forum 2017
 • 1 декември 2017 Интер Експо Център, София
   
   
   
  MetaQuotes Software Corp. получиха наградата за най-добра платформа за търговия FX на наградите Finance Magnates 2017 !!!
   
  Търговската платформа MetaTrader 4 получи наградата Best FX Trading Platform (Най-добра платформа за FX търговия) на Finance Magnates Awards 2017. Миналата година на London Summit 2016, платформата MetaTrader 5 бе обявена за Best Multi-Asset Trading Platform (Най-добра мулти асет платформа за търговия). Също така, MetaTrader бе победител в ключови категории на Financial Magnates Awards 2015, включително Best Platform (Най-добра платформа) и Best Mobile Product (Най-добър мобилен продукт). Продуктите на MetaQuotes Software са изборът на основните участници на финансовата индустрия в продължение на много години.
   

   
  Тази година на изложението в Лондон имаше успех и за интеграционните компании, които наскоро започнаха да предлагат решения за MetaTrader 5. Водещите доставчици на финансови технологии казват, че нарастващата популярност на новата платформа сред брокерите и търговците е увеличила развитието на нови продуктови линии за MetaTrader 5.
   
 • Tools for Brokers, които пуснаха портфолио от институционални решения за MetaTrader 5, получиха наградата Best Automated Performance Tool Best Automated Performance Too.
 • Известната британска компания за интеграция Gold-i, която наскоро пусна CryptoSwitch за MetaTrader 5, получи наградата Best Cryptocurrency Solution ProviderBest Cryptocurrency Solution Provider.
 • PrimeXM (гейтуей за интегриране на MetaTrader 5 към системата XCore пуснат през март 2017 г.)бе обявена за Best Connectivity Provider.)
 • CFH Clearing, която добави MetaTrader 5 към портфолиото си с търговски платформи по-рано тази година, стана Best Liquidity Provider. Best Liquidity Provider.
   
   
   
  MetaQuotes Software Corp. отвори новия си офис в България
   
  Открихме ново представителство в България. MetaPenta Software Ltd. ще предложи своите услуги на регионалните брокери. Основните задачи на нашия офис в София са повишаването на предлаганите услуги на качествено ново ниво, както и привличането на брокери и финансови организации от съседните балкански страни.

  "Решението за тази инвестиция се основаваше на личните наблюдения на компанията-майка, че българската икономика се развива активно", - казва Емре Песер, ръководител на MetaPenta Software Ltd.. "В момента има няколко брокери, които използват MetaTrader 4 и MetaTrader 5 в България. Но също така виждам и много потенциални възможности за разширяване на пазарния дял на продуктите на MetaQuotes Software Corp... Това ще бъде нашата основна цел. Компанията ще действа като агент на MetaQuotes и като такъв трябва да прилага бизнес стратегията и задачите, зададени от компанията-майка".

  Емре Песер, MetaPenta Software Ltd.

  “Щастливи сме, че предлагаме толкова високотехнологичен продукт, като MetaTrader 5, тъй като непрекъснато се опитваме да дадем най-добрите условия за търговия на нашите клиенти“, - отбелязва Петър Кръстев, изпълнителен директор на БенчМарк Финанс. „Стартирахме платформата още през 2012 г. и до момента сме внедрили всички допълнителни приложения, като мобилните версии за iOS и Android например, а от няколко месеца сме първите в България, които предлагаме уеб-базираното приложение Web MetaTrader 5. Сред предимствата на платформата е и това, че позволява интегрирането на финансови инструменти от всякакъв клас.“
  "Нашите клиенти също предпочитат платформата MetaTrader 5", - добавя Павел Николов, управител на отдел "Международни финансови пазари" в EuroFinance. "Способността да търгувате с различни финансови инструменти на платформа винаги е предимство, поради което преходът от MetaTrader 4 към мултифункционалната платформа MetaTrader 5 е чудесна идея. След като новата платформа с опцията за хеджиране бе предложена на българския пазар последното предимство на MetaTrader 4 изчезна."