Margin Filter
 

"Решението за тази инвестиция се основаваше на личните наблюдения на компанията-майка, че българската икономика се развива активно", - казва Емре Песер, ръководител на MetaPenta Software. "В момента има няколко брокери, които използват MetaTrader 4 и MetaTrader 5 в България. Но също така виждам и много потенциални възможности за разширяване на пазарния дял на продуктите на MetaQuotes Software Corp. Това ще бъде нашата основна цел. Компанията ще действа като агент на MetaQuotes и като такъв трябва да прилага бизнес стратегията и задачите, зададени от компанията-майка".

“Щастливи сме, че предлагаме толкова високотехнологичен продукт, като MetaTrader 5, тъй като непрекъснато се опитваме да дадем най-добрите условия за търговия на нашите клиенти“, - отбелязва Петър Кръстев, изпълнителен директор на БенчМарк Финанс. „Стартирахме платформата още през 2012 г. и до момента сме внедрили всички допълнителни приложения, като мобилните версии за iOS и Android например, а от няколко месеца сме първите в България, които предлагаме уеб-базираното приложение Web MetaTrader 5. Сред предимствата на платформата е и това, че позволява интегрирането на финансови инструменти от всякакъв клас.“
"Нашите клиенти също предпочитат платформата MetaTrader 5", - добавя Павел Николов, управител на отдел "Международни финансови пазари" в EuroFinance. "Способността да търгувате с различни финансови инструменти на платформа винаги е предимство, поради което преходът от MetaTrader 4 към мултифункционалната платформа MetaTrader 5 е чудесна идея. След като новата платформа с опцията за хеджиране бе предложена на българския пазар последното предимство на MetaTrader 4 изчезна."